Hej och hå

Hej och hå, då har man åkt på en halsinfektion. Men det märkliga är att det ömmar bara i en sidan av halsen så det blev att dra ned tempot i några dagar. -Ta det med ro, som man så vackert säger på norska.

Men som ni vet är det här med lugn och ro och stillsamhet något som inte faller sig naturligt i min vardag. Jag får liksom anstränga mig för att försöka påminna mig själv om att skruva ned ett varv och just bara vara.

I mångas ögon och öron låter och ses detta nog som en rent av konstig problem. Men en person som lider av generell ångest- och paniksyndrom är detta något inte helt lätt. Då du ständigt är inställd att vara beredd och allert och går på högspänn.

I och med att man ständigt är inställd på den högre växeln blir det liksom naturligt att personen ifråga lider ofta av utmattning och känsla av ständig trötthet.

Något som i sin tur ger sig i uttryck i känslolivet. Hur man liksom tacklar uppkommande sinnesstämning. Blir jag glad så blir jag vääldigt glad och något som lätt kan slås om till motsatsen och det behöver inte vara mycket som ska till för att ångesten ska överväldiga.

Livet går som oftast i ett rasande tempo och ibland.

Något som har hjälpt mig är mitt miljöombyte och tanken på att för en stund lägga mycket gammalt bakom mig.

Amanda
0 kommentarer