Särbegåvad och flerspråkig


Igår när jag gick i stan så tog jag vägen om en bokhandel, i jakt på engelska barnböcker. Slutprodukten ser ni ovan! 

Jag har nämligen kommit underfund med att Anton tillhör skaran av särbegåvade barn och behöver nya utmaningar att bita i. Jag är av den uppfattningen att detta är något man borde ta vara på- hans begåvningar. 

Han stimuleras inte av det där som inte är utmanande nog som tex. andra jämngamla i hans omgivning gör. Han tappar snabbt intresse för saker som inte kräver närmare eftertanke. 

Resultatet blir att Anton då istället kommer på egna sysselsättningar, som kan leda till att han istället upplevs som krävande/stökigt. 

Anton snappar upp engelska som en dammsugare, bokstavligt talat. Därför har vi nu mer börjat prata engelska till vardags hemma. Detta tänker jag kommer att stärka hans självbild genom att ta vara på hans resurser- Boosta honom och göra han medveten om att han har tillgångar att ta vara på. Istället för att vara i sammanhang där han helatiden blir korrugerad och får en självbild att han är något "negativt", då han blir tillsagd i dessa sammanhang. 

Vad tycker ni om att göra barn flerspråkiga i ett tidigt skede av uppväxten? 

Jag upplever att jag gör honom en "tjänst" och förbereder honom för det som komma ska i skolåldern. Samt att jag stärker han genom känslan av att- Jag kan! 

❤️Amanda
#särbegåvad
0 kommentarer