Du är inte udda, du är unik!

On the way....  
.... Närmare bestämt söder ut. Jag behöver en breake, det har varit en hård och intensiv period. Av många olika skäl på jobbet. 
 
Resultatet har ledit till personer har blivit lidande och hamnat i kläm som tagits i olika uttryck. 
 
 
I mitt fall klarar jag inte sådana påfrestningar en längre tid. Jag behöver rutiner och lunt och ro. Förutsägbarhet är A och O, för en människa som lider av olika former av ångest. Sedan jobbar jag ju inom ett sådant yrke där "kärringsnacket" går vild till. Ett klimat som är så söndertuggat och där orättvisa förhållanden och skeva avtal. Bokstavligen gör att personalen tillslut äter upp varandra i ren hysteri. 
 
 
Att både blunda för missförhållanderna och stå på sig och stå rustad inför ljungenslag. Är inte jag iform för. Att bli synisk är för den delen något jag vägrar bli som människa. Jag är en färgstark person som känner mycket och det där "lagom" är inget jag kommer hitta. Jag har valt att finna mig själv istället. Se mina resurser. Se min kreaktivitet och impulsivitet som en tillgång. Uppmuntar andra att försöka vara sig själva. Och inte det där "lagom" som det sägs att man "borde vara". 
 
 
För exempel alla där ute med diagnoser och bokstavskombinationer. Du är inte "udda" du är "unik". Du har med största sannolikhet en talang som är en specialkraft. Den människan som ser det där som just de där "vanliga" enkelspåriga aldrig hade upptäckt ifrån sitt perspektiv.  
 
 
Amanda 
 
 
0 kommentarer