Home

It´s me, I'm back, mina fina...

Som ni kanske vid det här laget hunnit förstå, vilar mina fötter numera på svensk mark och jag är tillbaka i "vardagsbubblan".

Vår vistelse i Rom var bokstavligt, heltfantastisk.

Dessvärre åkte jag dock på en urinvägsinfektion som hette duga. Vilket gjorde att jag till sist. Inte kunde stå upp utan att undgå att nästintill tuppa av.

Detta tog som ni förstår endel ifrån de krafter jag hade och där av min frånvaro här på bloggen. Ville liksom spara det lilla brännslå som fanns kvar inom mig till att upptäcka Rom!

Det hela blev tillsist outhärdligt och jag förstod att bakterierna hade förmodligen vandrat upp och angripit njurarna, precis som förra sommaren.

Jag förstod att det skulle krävas medicin för att få bukt med det här besväret och kom turligt på att vår receptionist tidigare under veckan har presenterat sig som halvsvenska. Därför chansade jag på att han skulle kunna hjälpa mig med hur jag skulle gå tillväga på enklaste sätt för att få rätt medicin från apoteket.

Han skrev ned på en post-it-lapp, vad mitt besvär var och vad jag efterfrågade för medicin.
på italienska, så att allt skulle kunna gå smidigt och enkelt... Vilket det gjorde.

Amanda
0 kommentarer

Too lost in you, Rome!

Det går redan mot kväll här borta.

Dagen till ära hann jag med att vela bort mig för ett tag. Mitt inne i centrala Rom. Jag bestämde mig för att ta en sväng ut och satte mig på en spårvagn in mot stan. Tog mig till centralstationen och när jag liksom skulle vidare, blev det för ett tag lite galet.

Tur nog så var jag inte allt för tokigt på villovägar, utan bara misstagit mig lite med en gata eller två..

Detta resulterade i en liten mini sitesing och vipps så var jag vid det italienska parlamentet.

Var liksom tvungen att checka in, Mac-butiken som jag fick syn på när vi anlände till stationen igår. Men olägligt nog, kändes det för bökigt att knös där inne med bagage och annat. Som man liksom bara ville göra sig av med.

Varje gång när jag är i Italien och möjligheten finns. Besöker jag alltid, med få undantag. En butik från ett märke som heter Carapisa. De säljer väskor och accessoarer, i väldigt färgstarka och unika utföranden.

Amanda
Italy Mac Rome Rome
0 kommentarer

Godmorgon från Rom!

I skrivande stund är vi mätta och belåtna. Efter att ha avnjutit en god frukost, på hotellets takterass. Wille stackaren, är rätt utslagen efter en kämpig natt med en dejt, med toalettstolen. Som ett resultat av gårdagens kvällsmiddag med musslor eller efter lite vågligt, gett sig i kast med att inta det lokala kranvattnet. För egendel hoppade jag både musslor och kranvatten och höll mig till en pasta med bläckfiskringar. Själv vågade jag inte ta risken att riskera missöden under min semester. Hur kul är det att bli liggandes helt golvad inne på ett hotellrum helt golvad, i ett främmande land. Jag har därför enbart hållit mig till vatten på flaska. Vi är som sagt varna med en helt annan bakteriekultur och bemedlade med ett enormt rent och fint vatten i Sverige. Vilket gör sig påmint, när vi rör oss utanför vår egna arena. För att bestiga världen. Jag mår som sagt prima i min egen hälsostatus och tänkte strax bege mig till en närliggande supermarket. För att inhandla lite frukt och diskmedel. För att kunna rengöra min shaker. Amanda
0 kommentarer